Adjudiquem la millora de la seguretat viària a l’L-313 al nucli de Palou

  • Les obres comportaran un cost aproximat de 0,5 milions i consistiran en la remodelació de dos encreuaments de la carretera per incrementar la seguretat en els girs

palou-est

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora de l’accessibilitat i la seguretat viària a l’L-313 al nucli de Palou, al terme de Torrefeta i Florejacs (Segarra). Els treballs tindran un cost aproximat de 0,5 milions, i començaran durant el primer trimestre de 2017 amb un termini previst d’execució de sis mesos.

La carretera L-313, que pertany a la xarxa comarcal de la Generalitat, discorre entre Guissona i Ponts i té un trànsit d’uns 2.850 vehicles al dia, amb un 8% de vehicles pesants. Al nucli de Palou, té dos accessos (est i oest), on es poden efectuar tots els moviments. Per millorar la seguretat viària, el Departament ha previst actuar en aquestes interseccions.

Carrils de canvi de velocitat

En concret, les obres que ara s’adjudiquen es concentraran en un tram de prop de 500 metres de longitud, i comprenen aquestes actuacions:

  • Intersecció est: s’ampliarà la calçada per a formar els carrils de canvi de velocitat per als girs a la dreta i una illeta triangular per a canalitzar els moviments dels vehicles.

 

  • Intersecció oest: es crearan els carrils de canvi de velocitat per als girs a la dreta i uns carrils centrals d’espera per als girs a l’esquerra en les incorporacions o sortides del tronc de la carretera.

La nova configuració d’ambdós encreuaments comportarà una reordenació dels accessos i la funcionalitat dels camins agrícoles que hi ha al seu entorn, així com la reubicació de les parades d’autobús situades a la cruïlla oest. Els treballs es completaran amb la senyalització vertical i horitzontal, l’abalisament i les barreres de seguretat, així com la reposició de serveis afectats, les canalitzacions de serveis i les mesures d’integració ambiental.

 

Deixa un comentari