Adjudiquem la millora dels accessos a cinc nuclis de Tàrrega i Torrefeta i Florejacs a l’L-310

  • L’actuació consisteix en habilitar carrils centrals per facilitar els girs a l’esquerra des de la carretera, per augmentar la seguretat viària en diversos encreuaments
  • Amb una inversió de 2,3 milions, l’obra inclou també la millora de l’accés al nucli de l’Altet des de la C-14, mitjançant la formació d’un tercer carril de gir

tarrega-webEl Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat obres de millora de l’accessibilitat de la carretera L-310 a diversos nuclis dels termes municipals de Tàrrega (Urgell) i Torrefeta i Florejacs (Segarra). L’actuació suma un cost aproximat de 2,3milions d’euros i s’iniciarà durant el primer trimestre de 2017 amb un termini de sis mesos.

L’obra millorarà la seguretat viària a l’L-310, en tant que es modifiquen cinc encreuaments que serveixen d’accés a nuclis de població que ara presenten una configuració en forma de T. Aquesta carretera, que discorre entre Tàrrega i Guissona passant per Torrefeta i Florejacs, té un trànsit d’uns 5.500 vehicles al dia, dels quals un 9% són pesants.

Carrils de gir a l’esquerra

Principalment, les obres consistiran en la formació de carrils centrals per a facilitar els girs a l’esquerra amb més seguretat i comoditat. En concret, les actuacions previstes són:

  • Accessos als nuclis de la Figuerosa i Riudovelles, al terme municipal de Tàrrega. En tots dos casos, es formarà un tercer carril central per a fer els girs a l’esquerra.
  • Accés a Gra (Torrefeta i Florejacs). Es construirà una rotonda de 40 metres de diàmetre, que també permetrà ordenar els accessos a diversos camins.
  • Accés a Sant Martí de la Morana (Torrefeta i Florejacs). Es formarà un tercer carril central per als girs a l’esquerra. L’actuació implica la desviació d’un camí i la reubicació de la parada d’autobús actual.
  • Accés a la Morana (Torrefeta i Florejacs). Es preveu un tercer carril central per als girs a l’esquerra.

A més d’aquestes tasques, els treballs es completaran amb el repintat de la calçada, la millora dels senyals verticals i l’estassada de la vegetació al lateral de la carretera. També s’inclou l’enllumenat de les interseccions de la Figuerosa i Gra i  l’aplicació de mesures d’integració ambiental, com el tractament dels camins en desús, l’estesa de terra vegetal i la hidrosembra.

Millora en un accés a la C-14

En el marc d’aquesta actuació també es millorarà la intersecció al nucli d’Altet (Tàrrega) des de la C-14. En aquest punt, es formarà una doble cruïlla en T amb moviments canalitzats i un tercer carril central per fer els girs a l’esquerra cap a Altet, que també permetrà l’accés a un camí.

Deixa un comentari