Territori i Sostenibilitat reforçarà el Comitè de Serveis Multimodals per promoure el transport ferroviari de mercaderies amb Europa

  • La mesura s’ha anunciat en el marc de la Jornada Noves oportunitats pel transport multimodal de mercaderies al Corredor Mediterrani que ha acollit la seu del Departament

  • És la principal acció que es deriva del projecte europeu iFreightMED, liderat per TES amb la participació d’FGC, CIMALSA, el Consell de Cambres de Catalunya i els ports de Barcelona i Tarragona

  • S’incorpora al Comitè el Departament d’Empresa i Ocupació en el marc de l’Estratègia Industrial de Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà una nova etapa del Comitè de Serveis Multimodals a Catalunya, nascut en el si del projecte europeu iFreightMED i que té com a objectiu principal potenciar el transport ferroviari de mercaderies amb Europa. Així, aquest comitè tindrà continuïtat un cop finalitzi el projecte europeu el mes que ve, i es reforçarà amb la incorporació del Departament d’Empresa i Ocupació, clústers empresarials i altres actors rellevants del sector del transport i la logística.

Aquesta actuació ha estat anunciada pel Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard, Font, en el decurs de la Jornada Noves oportunitats pel transport multimodal de mercaderies al Corredor Mediterrani, celebrada recentment a la seu del Departament, i que ha servit de presentació de resultats del projecte europeu.

Liderat per Territori i Sostenibilitat, el projecte iFreightMED es va engegar el 2013 per a desenvolupar nous serveis de transport multimodal de mercaderies que promoguin el paper dels ports de Barcelona i Tarragona com a portes sud d’Europa, donin noves opcions més competitives i sostenibles de transport a les empreses catalanes i afavoreixin les exportacions.

El Comitè de Serveis Multimodals a Catalunya és un dels principals instruments per assolir aquests objectius, el qual, en el marc dels òrgans de planificació i regulació dels corredors europeus de mercaderies previstos, faciliti la integració de les necessitats operatives i de mercat del transport i la logística, des de la perspectiva de la demanda, és a dir, dels carregadors i empreses de transport multimodal de Catalunya, entre altres. Aquesta actuació està, a més a més, alineada amb l’Estratègia Industrial de Catalunya, del Departament d’Empresa i Ocupació, dins del seu programa d’impuls a les indústries de la mobilitat sostenible.

Catàleg de serveis del Comitè

El Comitè de Serveis Multimodals s’ha concebut com una eina per a facilitar la concentració de demanda industrial i logística a Catalunya mitjançant la gestió eficient dels serveis, de la promoció de solucions pràctiques a les limitacions operatives existents, de la generació de coneixement sobre el funcionament del mercat logístic multimodal i del suport als nous serveis comercials que s’implementin.

Així, en la seva nota etapa, el Comitè prestarà suport directe i indirecte a la maduració de nous serveis multimodals, com a facilitador neutral d’instruments com:

  • Estudis de viabilitat tècnica i econòmica.
  • Anàlisi de nous socis potencials per a projectes pilots.
  • Suport promocional al llançament comercial de nous serveis.
  • Cooperació internacional per a la interlocució amb les autoritats públiques i agents concernits.
  • Participació en fires, congressos i conferències tant d’àmbit local com internacional.

Per a més informació sobre el projecte iFreightMed podeu consultar l’anterior post.

Deixa un comentari