Saps com funciona el mercat de CO2?

El diòxid de carboni (CO2) és el principal gas que provoca l’efecte d’hivernacle . Per reduir-ne les emissions, a Europa funciona un mercat de compra-venda de carboni, on determinades activitats estan obligades a participar. Poden vendre l’excedent de drets d’emissió, en cas que els sobri, o comprar-ne si els en falta. Però, saps que un particular també pot participar en aquesta “borsa” de CO2?

Aquests dies s’està celebrant a Barcelona la Carbon Expo, la principal fira europea del sector. Per explicar el seu funcionament, la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, el director general de Sendeco2, Ismael Romeo, i la directora del programa Maps de la Universitat de Cape Town, Marta Torres, s’han trobat al programa Divendres, de TV3. Tots tres han explicat, de forma ben didàctica, com funciona aquesta realitat al voltant del CO2 que ens afecta de forma més directa del que de vegades creiem.

Deixa un comentari