El Centre de Control de Carreteres de Vic, exemple de gestió multitúnel centralitzada

L’experiència de 20 anys del Centre de Control de Carreteres i Túnels de la Generalitat centrarà la participació del Departament de Territori i Sostenibilitat al VI Simposi de túnels de carretera que se celebra a Saragossa des d’avui i fins divendres 13 de març. Una delegació de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat participa en aquest congrés amb una ponència i diverses intervencions per posar en valor l’aposta del Govern de Catalunya, pionera a l’Estat espanyol, per la gestió multitúnel centralitzada.

Des del Centre de Control de Carreteres i Túnels de la Generalitat de Catalunya (CCCTGC), ubicat a Vic, es gestionen actualment 9 grups de túnels repartits per tot el territori. Aquests túnels, que comprenen 37 tubs, sumen una longitud de prop de 20 quilòmetres.

La integració d’aquests túnels en un únic centre de control ha suposat un repte tècnic, tecnològic i de gestió, superat amb èxit, i ha reportat una optimització dels costos d’explotació. Així mateix, aquest centre és una eina clau en la gestió d’incidències i de l’estat de les carreteres de titularitat de la Generalitat, que abasta més de 6.000 quilòmetres de longitud.

Els avantatges, hàndicaps i potencialitats d’aquest model seran motiu de reflexió durant el simposi, així com les línies de treball de futur que està explorant el Departament de Territori i Sostenibilitat. L’objectiu és aplicar una millora continuada de la gestió de la xarxa i dels mitjans per a garantir la seguretat dels 842 milions d’usuaris que circulen cada any per les carreteres de la Generalitat.

Deixa un comentari