El conseller Santi Vila visita el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

L’endemà de l’anunci del desplegament d’un pla d’actuació per dinamitzar l’activitat econòmica al Pallars Sobirà, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat aquest dimarts el Parc Nacional d’Aigüestortes. Declarat l’any 1955, aquest és l’únic parc nacional de Catalunya, i és gestionat per la Generalitat. Abasta en total 4 comarques i 10 municipis, amb una població que frega els 15.000 habitants, i una superfície de 14.119 ha de zona de parc (PNac) i de 26.733 de zona de protecció perifèrica (ZPP), amb un nivell de protecció menys exigent. Des que es va declarar ha vist modificats els seus límits en tres ocasions: el 1988, el 1990 i el 1996, quan adquireix les dimensions actuals.


Els parcs nacional i naturals juguen a Catalunya un paper territorial molt rellevant, tant pel que fa a la conservació del patrimoni natural com per la dinamització socioeconòmica del territori. Els parcs són nuclis actius que generen múltiples iniciatives, incentiven la inversió i l’activitat econòmica, donen suport a l’emprenedoria en els territoris on s’implanten, són factors d’atracció territorial i promouen múltiples activitats socials, ambientals, culturals, educatives i de recerca.

El Departament de Territori i Sostenibilitat treballa actualment, d’acord amb els municipis, en una proposta per ampliar aquest espai natural amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de protecció i dinamització d’aquesta àrea.

Deixa un comentari