Catalunya, prova pilot d’una plataforma que permet planificar desplaçaments europeus amb transport públic i privat

El Departament de Territori i Sostenibilitat està desenvolupant una aplicació que permeti calcular el desplaçament d’un país europeu a un altre combinant diferents tipus de transport (públic o privat) i inclogui altres sistemes complementaris i sostenibles com ara el vehicle compartit, el transport a la demanada o la moto elèctrica. Aquest projecte, anomenat “My Way”, va  començar aquest mes de setembre i durarà 30 mesos. Està format per 14 socis d’altres 6 països (Alemanya, Itàlia, Txèquia, Grècia, França i el Regne Unit) i les proves pilot es realitzaran principalment a Catalunya, Berlín i Trikala (Grècia).

A Catalunya, es realitzaran diverses experiències per millorar el cercador de rutes Mou-te a través de la plataforma “My Way”, com per exemple, proves per a diferents perfils d’usuaris, amb la possibilitat de definir preferències (persones amb mobilitat reduïda, condicions ambientals, bicicleta, etc), la possibilitat de demanar informació sobre el cost i reserva de moto elèctrica, una prova pilot d’un sistema d’informació i reserva en temps real de transport a la demanda (horaris, disponibilitat, reserva…) i la inclusió d’altres modes de transport: a peu, bici o moto elèctrica, transport a la demanda, taxi i cotxe compartit, etc.

Deixa un comentari