Els membres del projecte europeu GPP2020, de promoció de la contractació pública verda, es troben a Barcelona

El projecte GPP2020, de promoció de la contractació pública verda en suport dels objectius 2020 (reducció del 20% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle,  augment del 20% en l’ús d’energies renovables, i un augment del 20% de l’eficiència energètica) , pretén augmentar significativament la implantació de la contractació pública verda en els països inclosos en el projecte, especialment en aspectes relacionats amb l’energia.

El projecte es va iniciar el passat mes de maig a la ciutat alemanya de Friburg (Baden-Württemberg), on es va celebrar la primera reunió de treball per establir les bases del funcionament operatiu del projecte, posar en comú entre els diferents socis del projecte les línies d’actuació i arribar a acords per als temes principals.

Ara que el projecte està en funcionament, s’ha fet a Barcelona la segona reunió de treball a la que també han assistit tots els socis de projecte procedents d’Alemanya, Croàcia, Eslovènia, Holanda, Portugal, Suècia, Itàlia, Àustria i Catalunya. Aquesta segona reunió ha servit per conèixer de primera mà les tasques que està desenvolupant cada soci en relació al projecte, posar en comú les dificultats i solucions amb les que cadascú es va trobant en el marc de la implementació del projecte i també per prendre decisions sobre els propers passos a seguir.

Més concretament, s’ha parlat de les dificultats de l’ambientalització de plecs quan el nombre l’agents implicats en el procés és elevat, de la importància dels socis de suport, que han de facilitar i donar suport a les tasques dels organismes competents en l’àmbit de l’ambientalització de la contractació pública, de l’evolució de l’ eina de càlcul que s’està creant en el marc del projecte per quantificar la reducció de les emissions de CO2 vinculades a la compra verda i de les activitats de formació i difusió que caldrà desenvolupar i executar en els pròxims mesos.

Els organismes públics que representen a Catalunya en aquest projecte, i que en són socis, són la Direcció General de Qualitat Ambiental, del Departament de Territori i Sostenibilitat, i l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), del Departament d’Empresa i Ocupació.

+info

Deixa un comentari