Tornen les màquines llevaneus

El Departament de Territori i Sostenibilitat té activat des del 15 de novembre passat el pla de vialitat hivernal a les carreteres de titularitat de la Generalitat, que sumen més de 6.000 quilòmetres.  Ja s’han utilitzat durant aquest període  55 màquines llevaneus, que han cobert més de 65.000 quilòmetres en 173 carreteres de la Generalitat –tot abastant fins a 421 municipis de 35 comarques.

Els Pallars Sobirà i Jussà, la Val d’Aran, el Berguedà i l’Alt Urgell han estat els principals àmbits on s’ha actuat, en carreteres com la C-28, la C-13, la BV-4031, la C-142b i l’L-504. Durant aquests dies, s’ha activat en tres períodes el Pla d’Emergència Neucat en fase d’alerta, l’últim dels quals, aquest cap de setmana passat, en què han treballat 41 màquines llevaneus, amb 1.521 quilòmetres recorreguts en 132 carreteres de les comarques de Lleida i de Barcelona.

Amb l’objectiu de garantir la mobilitat i la seguretat viària, les tasques que es duen a terme en aquest operatiu de vialitat hivernal són de dos tipus: preventives, que consisteixen principalment en l’estesa de sal per evitar que es formin plaques de gel a la calçada; i curatives, que corresponen a la retirada de neu acumulada a la carretera.

En total, el Departament de TES disposa, per aquesta temporada 2013-2014, de 129 camions llevaneus i/o estenedors de fundents, i compta amb prop d’un centenar de punts d’emmagatzematge de sal.

Deixa un comentari