TES prepara un aplicatiu mòbil per consultar els nivells de contaminació atmosfèrica

La Direcció General de Qualitat Ambiental està treballant en l’elaboració d’un aplicatiu mòbil per consultar la informació sobre contaminació atmosfèrica de manera georeferenciada. Aquest aplicatiu donarà informació d’interès per als ciutadans: rutes per fer esport en zones de baixa contaminació, recomanacions sobre les franges horàries per fer activitats esportives a l’aire lliure, nivells de contaminants allà on ens movem i la previsió, etc.

Actualment ja s’informa diàriament sobre l’estat de la qualitat de l’aire a través del web i de les xarxes socials:

 • Connectant-se al web del Departament de Territori i Sostenibilitat es pot accedir a les últimes dades horàries  online  de les estacions de mesura de la qualitat de l’aire.
 • Es pot consultar el pronòstic diari dels nivells de qualitat de l’aire i les possibles superacions dels valors límit i dels episodis ambientals per al dia d’avui i de l’endemà.  Aquest pronòstic es realitza amb el suport de complexes  models matemàtics de simulació de  la contaminació atmosfèrica desenvolupats a diferents universitats.
 • Setmanalment es publica l’informe de l’Índex Català de  la Qualitat de l’Aire perquè els ciutadans coneguin la qualitat de l’aire de l’última setmana mitjançant un indicador.
 • A través de les xarxes socials s’informa de la superació dels llindars d’informació d’ozó durant  la campanya i de les actualitzacions del pronòstic de la qualitat de l’aire.

2 thoughts on “TES prepara un aplicatiu mòbil per consultar els nivells de contaminació atmosfèrica

 1. Molt bé. Molt bona iniciativa. Tres propostes de millora:
  – Que la gent pugui posar llindars, que en cas que se superin rebin un correu o una alerta
  – Disposar de les dades en temps real raw, sense validar, com també les dades validades quan estiguin disponibles via webservice i a través del portal de dades obertes.
  – Fer uns anuaris amb les dades estadístiques principals per cada punt de mesura

Deixa un comentari