La DGQA al Circuit de Catalunya

La Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) ha participat en la “Plataforma Green Meeting Point” del Circuit de Catalunya presentant el nou Distintiu de garantia de qualitat ambiental de flota de vehicles i la projecció “Qualitat de l’aire a Catalunya, 2012“, sumant-se a la presència de la Comissió Mediambiental (CIE) de la FIM durant del Gran Premi Aperol de Moto GP 2013, celebrat el passat 14, 15 i 16 de juny.

Amb aquesta iniciativa guardonada amb el “2012 FIM Environment Award” Circuit de Catalunya pretén crear sinèrgies amb tots els stakeholders (clients, proveïdors, institucions i públic en general) en matèria de medi ambient mostrant-se com a referent en iniciatives de mobilitat sostenible i convidant a la mostra d’accions impulsades per altres entitats.

Així des de l’any 2008 el Circuit de Catalunya ha promogut, amb el recolzament continuat de les empreses externes col·laboradores S.B. Ambiaudit,S.L (www.sba.es) i Iniciativa Socialment Responsable (www.isr-consulting.com) muiltítud d’iniciatives en el marc del seu compromís voluntari ISO 14001, essent el primer circuit de velocitat del món en certificar-se.

Algunes accions destacades són:

  • ECOseries: primer campionat europeu en conducció eficient i estalvi energètic.
  • E-Jornades: programa de conferències i work-shops amb la finalitat d’establir el futur del vehicle elèctric i trobar solucions a les dificultats actuals.
  • Formula Student: competició entre estudiants d’enginyeria de les millors universitats europees per al millor monoplaça, incloent categoria vehicle elèctric.
  • Demostració Fórmula E Catalunya-Països Baixos: competició dels cotxes de curses elèctrics de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Tecnològica d’Eindhoven (Països Baixos).
  • Bicircuit: la pista del Circuit s’obre per als amants del ciclisme.
  • Difusió i conscienciació per optimitzar les places dels vehicles particulars en els desplaçaments al Circuit de Catalunya i per a promoure l’ús del transport públic.

Deixa un comentari