El sector hospitalari, pioner en la implantació de sistemes de gestió ambiental

La Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) ha participat en la Jornada d’eficiència energètica que ha tingut lloc a Mollet. En aquesta jornada, l’Hospital de Mollet va rebre de la mà d’AENOR el Certificat ISO 50.001. Hi van participar també l’ICAEN i l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya.

La DGQA ha presentat una ponència en la qual es posava de manifest que la integració de l’estalvi i l’eficiència energètica amb la gestió ambiental de les activitats permet assolir reduccions de les emissions per tal de contribuir a la mitigació del canvi climàtic i a la millora de la qualitat de l’aire. En aquest context es van presentar com a eines de millora l’aplicació de les millors tècniques disponibles, els sistemes de gestió ambiental i l’etiquetatge ecològic. És destacable el fet que a Catalunya el sector hospitalari és pioner en la implantació de sistemes de gestió ambiental.

En la segona part de la jornada, es van exposar diversos cassos pràctics com el del propi Hospital de Mollet on van quedar clars els avantatges d’implantar un sistema de gestió de l’energia. L’Hospital va ser construït amb criteris d’arquitectura bioclimàtica i compta amb climatització geotèrmica i un sostre radiant. També van destacar les millores aconseguides a l’Aeroport de Reus i a l’empresa Urbaser que també han aconseguit ser més eficients i estalviar en consum energètic.

Deixa un comentari