Traspàs de cartera al Departament de Territori i Sostenibilitat

El conseller sortint de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el nou responsable, Santi Vila, han fet avui el traspàs de cartera, que dóna inici a una nova etapa al Departament.

Santi Vila i Vicente (Granollers, 1973) va realitzar els seus estudis primaris i secundaris a l’escola La Salle de Figueres. Després de cursar el COU a l’IES Alexandre Deulofeu es va llicenciar en Lletres a la Universitat de Girona el 1995 i, tot seguit, va dur terme els cursos de doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona i de Girona. De la seva activitat acadèmica en destaca la publicació de diversos articles científics i de divulgació sobre l’integrisme catòlic a Catalunya i en especial sobre la figura de Fèlix Sardà i Salvany. També s’ha interessat per qüestions relacionades amb la memòria històrica, amb treballs com Elogi de la memòria, un llibre que li la valdre el reconeixement dels Premis Octubre de 2004. Com a docent ha impartit classes d’Història contemporània a les Facultats de Lletres i de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona. També ha col•laborat amb l’Escola La Salle de Figueres, com a professor de Valors per a la Convivència.

De la seva activitat política en destaca que el 1999 va ser elegit regidor a la candidatura encapçalada per la farmacèutica Maria Àngels Perxas, en nom de Convergència i Unió. Des d’aleshores ha estat regidor a la ciutat de Figueres. El 1999 també va entrar a formar part del consell comarcal de l’Alt Empordà, posició des d’on va dirigir l’àrea de Benestar Social fins al novembre de 2006, data en què va renunciar al càrrec com a conseqüència d’haver estat escollit Diputat al Parlament de Catalunya.

Proclamat candidat a l’alcaldia de CiU per a les eleccions municipals de 2007, el 16 de juny del mateix any va ser investit alcalde, càrrec que va revalidar el 2011 obtenint la primera majoria absoluta a Figueres des de la restauració de la democràcia.

La tasca de Santi Vila al Parlament de Catalunya consisteix a  representar els interessos de la ciutat de Figueres i de l’Alt Empordà en les dues últimes legislatures. Entre el 2010 i 2012 a la cambra catalana, Vila  ha estat el president de la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. A més, des del 2011 és patró de les Fundacions Ernest Lluch i Catdem, a més de vicepresident del Consorci de Salut i Social de Catalunya.

En l’àmbit local, Santi Vila ha estat articulista habitual del setmanari Hora Nova i també ha col•laborat amb articles d’opinió i tertúlies radiofòniques a la resta de mitjans. Des de 1999 és militant de Convergència Democràtica de Catalunya i soci de diverses entitats vinculades al món de la cultura i la defensa dels drets civils. També va ser fundador de l’Agrupament Escolta Xiprers al Vent i membre de diverses entitats dedicades a l’educació en el temps lliure. Actualment és Patró de la Fundació ALTEM, dedicada a la integració de discapacitats psíquics, de la Fundació Tutelar de l’Empordà i, pel fet de ser alcalde, vicepresident la Fundació Gala – Salvador Dalí i President del Consorci del Museu de l’Empordà i de la Fundació Salut Empordà.

One thought on “Traspàs de cartera al Departament de Territori i Sostenibilitat

 1. Honorable. Conseller, Sr. Santi vila
  No fa pas massa dies ens va fer una visita a la comarca d’Osona, tot visitant les instal.lacions ferroviàries.
  Hem llegit per la premsa les paraules que va dir davant les alcaldesses de St. Quirze i Montesquiu: “MISSATGE REBUT” amb aquesta resposta ens podem donem per satisfets els osonencs i ripollesos perquè vol dir que és conscient del mal estat d’aquestes instal.lacions.
  Sabem també del plans de posar doble via en alguns trams que significarà una millor freqüència i millora del temps de viatge.
  El motiu d’aquestes ratlles es donar-li un argument més, que demostra l’estat actual del servei de tren de rodalies nostra.
  A Manlleu s’edita un diari local , que té l’encert d’encartar-hin una pàgina interior de les notícies que es produïen a l’any 1933 o sia 80 anys enrera, despertant força curiositat encara que en aquesta ocasió suscita mes aviat desesperació.
  Una de les notícies que hi havia aquesta setmana, es un horari de trens entre les estacions de Barcelona Pl. Catalunya i Manlleu corresponent al novembre de 1933.
  La sorpresa va estar quan comparant les freqüències i temps de viatge d’una determinada franja horària es pot veure clarament que a dia d’avui el mateix viatge en tren és de 7 minuts més que en aquella època.
  Sembla impossible que a les comarques d’Osona i el Ripollès viatgem a la mateixa velocitat de 80 anys enrera. Hem de considerar que definitavem estem oblidats.
  No parlem de puntualitats, conforts, seguretat, transport de mercancies totalment en desús, que tot es pot millorar i molt.
  No cal fer.hi cap mes comentari, l’evidencia es diáfana.
  Rebi una cordial salutació d’uns usuaris habituals d’aquest tren.

  Joan Casacuberta Jordi Casellas
  77071058J 77253597R
  Us reproduïm en la página següent els horaris publicats pel diari mencionat corresponents al 1933 i els horaris actuals de rodalies.

  ANY 2013 NOVEMBRE HORARIS TREN RODALIES R3
  Origen :
  Tren Hora Sortida Hora Arribada Temps
  Destinació :

  Data :

  R3 11.03 12.38 1.35
  R3 12.03 13.28 1.25
  R3 13.03 14.51 1.48
  R3 14.03 15.33 1.30
  ANY 1933 NOVEMBRE HORARIS TREN BARCELONA MANLLEU

  SORTIDA BCN 13H10′
  ARRIBADA MANLLEU 14H51′
  TEMPS VIATGE 1H41′
  Tenim a la seva disposició la copia del Diari de Manlleu amb els horaris de trens del 1933.
  Hem intentat adjuntar.la a aquest correu però no ha estat posible.
  Si ens doneu un correu electrónic us l’adjuntarem.

Deixa un comentari