El malbaratament alimentari a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

En temps de crisi, les families estan procurant tenir menys despeses en tots els àmbits, i l’alimentació no se n’escapa. Per aquest motiu, val la pena prendre consciència del malbaratament alimentari que també té conseqüències ètiques, mediambientals, etc. a banda de les econòmiques esmentades, i mirar de posar-hi remei. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, a Catalunya s’han organitzat 45 accions dirigides a donar idees senzilles per fer front al malbaratament tant a casa com en la restauració col·lectiva. I que aquests exercicis que van des de la informació, a exercicis més pràctics com pesar i mesurar els aliments llençats, perdurin en el temps més enllà de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Enguany cal destacar entre totes les activitats:

1. Acció de l’Ajuntament de Vic per evitar el Malbaratament Alimentari que està donant molt bons resultats i es promociona per primera vegada durant la Setmana amb cartells a tots els establiments adherits.  Per lluitar contra el malbaratament alimentari dels supermercats i punts de venta de proximitat de la ciutat es fa una recollida d’aliments considerats com a minves alimentaries, ja que no són comercialitzables però si comestibles, i amb la coordinació amb el Banc d’aliments, està donant uns resultats molt positius, i segons el Banc d’aliments de Barcelona, ‘exemplars’.

Unes quantes dades a tenir en compte. Hi ha 10 supermercats adherits, 2 majoristes, 3 mercats setmanals, que entre maig i agost de 2012 van recollir quasi 34 tones d’aliments que es van dur a Banc d’Aliments (Creu Roja, Càritas i l’Ajuntament en coordinació amb el Banc Aliments de Barcelona) per entitats beneficiàries de Vic.

2. Acció Mancomunitat de l’Urgellet també treballarà per evitat el Malbaratament Alimentari fent una col·laboració de supermercats, comerciants, restaurants, altres col·lectius… per gestionar els aliments encara comestibles a recursos solidaris. Es farà una exposició de la iniciativa durant la Setmana.

3. Banc dels Aliments torna a col·laborar i en el marc de la Setmana participa amb més de 338 establiments.

Podeu mirar el vídeo del Banc Aliments de l’any passat:

Deixa un comentari