La Conselleria de Territori i Sostenibilitat participa un any més al saló Barcelona Meeting Point

Aquests dies s’ha celebrat a Barcelona el saló immobiliari internacional més important de l’Estat espanyol,  Barcelona Meeting Point.

Com s’ha anat fent en els darrers anys, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha participat en aquest certamen amb un estand conjunt de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

En aquests moments tan difícils per a la nostra economia seguim considerant important i cabdal participar en aquesta fira immobiliària, que ja és un àmbit fonamental de la nostra economia.  Aquesta fira ens serveix perquè, com a Govern, puguem fer valer el nostre paper com a gestors públics, tenint objectius clars i liderant estratègies.

Així doncs, les novetats que s’han presentat en aquest certamen van encaminades a buscar noves fórmules de promoció que permetin trobar finançament i, alhora, iniciar noves formes d’accés a l’habitatge que ens permetin reduir l’estoc existent. Tot això tenint en compte el component social que es prioritza en totes les polítiques d’habitatge, per tal de combatre l’exclusió social residencial.

Una de les propostes amb les quals s’està treballant són les tinences intermèdies, com la propietat compartida i la propietat temporal. Aquestes propostes han estat presentades al saló Barcelona Meeting Point en una conferència del catedràtic de Dret Civil de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Sergio Nasarre. Aquestes fórmules s’allunyen de la dicotomia propietat/lloguer i permetrien més flexibilitat a l’hora d’accedir a l’habitatge. Són models també bons per donar sortida a l’estoc existent, per prevenir la morositat i que ja s’han assajat amb èxit en altres països europeus.

Tot i la conjuntura en què ens trobem, l’èxit de Barcelona Meeting Point ha estat prou notable. El públic, en general, s’ha interessat per les possibles ofertes d’habitatges.

Deixa un comentari