Qualitat Ambiental participa al Congrés Internacional ECOPROCURA, l’únic fòrum d’abast europeu en matèria de contractació pública sostenible

L’enorme potencial de la contractació pública està contínuament guanyant reconeixement per la importància del seu suport a la transició cap a l’ús de recursos eficients i cap a una societat socialment responsable, i en aquest sentit, l’EcoProcura és l’únic fòrum d’abast europeu per promoure l’intercanvi i el diàleg en matèria de contractació pública sostenible. En aquesta última edició, celebrada del 19 al 21 de setembre a Mälmo (Suècia) hi han participat uns 250 representants tant del sector públic com privat.

Durant les diferents conferències que van tenir lloc en el marc de l’EcoProcura 2012, es van presentar i discutir aspectes com el paper de la contractació pública en l’impuls de la innovació, la utilització de criteris socials en la cadena de subministrament o els marcs de la contractació pública a nivell global, nacional i local en temps de dificultats financeres. A més, es van dur a terme sessions interactives on es va poder intercanviar idees i compartir experiències, conceptes i opinions sobre una àmplia varietat d’aspectes relacionats amb la contractació pública sostenible.

La Direcció General de Qualitat Ambiental va dur a terme una d’aquestes sessions interactives, en la qual Mª del Mar Sans, tècnica de la Direcció General de Qualitat Ambiental, va exposar els resultats obtinguts en l’ambientalització de la contractació dels serveis de neteja en relació al desenvolupament de productes de neteja amb l’Ecoetiqueta Europea a Catalunya. Així mateix, es va presentar l’estratègia i l’experiència de la Generalitat de Catalunya en relació a l’ambientalització de les compres públiques, tant pel que fa a les compres centralitzades mitjançant la Comissió Central de Subministrament com a la compra descentralitzada.

Més informació a : contractació pública de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari