Congrés Mundial de la Natura. Dia 10: S’acaba l’Assemblea i s’acaba el Congrés Mundial de Conservació de 2012

En una maratoniana sessió fins el migdia, s’han aconseguit votar totes les mocions que quedaven pendents, algunes amb grups de contacte oberts fins a darrera hora.

El Congrés ha finalitzat amb una emocionant cerimònia de clausura, en la que s’ha adoptat per primera vegada (no s’havia fet mai en anteriors congressos) una declaració institucional, que vol enviar un missatge al món amb les idees clau que el Congrés ha posat de manifest: la Declaració de Jeju, que es pot obtenir a la web del Congrés.

Un Congrés que dóna com a resultat més de 180 mocions aprovades en tots els àmbits de la conservació i totes les regions del planeta, un Programa de treball per als propers quatre anys, un mandat programàtic per a totes les comissions, un conjunt de modificacions dels estatuts i dels reglaments de l’organització, i les reflexions i experiències presentades en més de 500 activitats, necessita ser paït a poc a poc.

En els propers mesos, des del Departament de Territori i Sostenibilitat, d’una banda haurem d’anar buidant tota la documentació generada, per veure les orientacions de més interès per a les nostres funcions i per a la conservació a Catalunya, i de l’altra, haurem de preparar un programa de participació i col·laboració amb la UICN, sobretot pel que fa a l‘impuls i l’aplicació de les dues mocions aprovades de les que som promotors: la incorporació d’objectius de conservació a la planificació territorial, i el desenvolupament de criteris de responsabilitat exterior per minimitzar les pressions sobre la biodiversitat global.

Deixa un comentari