T-Mobilitat: La nova targeta de transport sense contacte

La Generalitat adjudicarà la primavera vinent un contracte de col·laboració per a la implantació d’un nou sistema tarifari integrat basat en una tecnologia avançada amb validació sense contacte, que substituirà progressivament els 84 títols integrats actuals. El procés començarà en els transports gestionats per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), amb una prova-pilot el 2014, i s’estendrà progressivament a la resta de Catalunya.

El nou sistema es basarà en una nova targeta, la T-Mobilitat, amb xip electrònic, que substituirà els títols actuals amb banda magnètica. El xip es podrà implantar tant en una targeta com en d’altres suports, com rellotges, polseres i, fins i tot, en els mòbils que disposin de la tecnologia NFC. El clar avantatge d’aquest sistema és que els ciutadans ja no hauran de disposar de diferents targetes segons les zones o la quantitat de viatges que prevegin fer, sinó que el preu del transport s’adaptarà automàticament a la mobilitat real de cadascú. S’hi afegiran descomptes a mesura que augmenti el nombre de viatges i es mantindran les bonificacions socials que s’apliquen actualment, com ara els descomptes per a les famílies nombroses i monoparentals, jubilats, persones en atur, etc. L’usuari podrà triar la forma de pagament, abans o després de viatjar.

La implantació d’aquest projecte afavorirà la sostenibilitat financera de l’actual xarxa de transport públic i no suposarà un increment de les aportacions de les Administracions ni tampoc un augment en la tarifa que abona l’usuari.

2 thoughts on “T-Mobilitat: La nova targeta de transport sense contacte

  1. Bon dia, trobo molt necessaria la introducció de noves targetes que permetin la recàrrega de la mateixa sense haver de consumir cada cop una targeta diferent, ja que no afavoreix gens ni mica la sostenibilitat que s’espera i es comunica desde els transports públics de Catalunya. Per tant aquesta nova proposta seria un molt positiu pas!
    Les targetes de paper són un producte ja obsolet a la majoria de països desenvolupats.

Deixa un comentari