Els residus que recuperem

Els catalans reciclem gairebé la meitat dels residus que generem cada dia. Paper, cartró, vidre, restes de menjar… cadascun al seu contenidor i amb un cicle vital diferent per tal que es puguin reaprofitar. És, en definitiva, recuperar els hàbits dels nostres avis i besavis, que ho aprofitaven tot i no llençaven gairebé res que els pogués ser útil. Aquest és el camí: que les restes de paper i cartró es puguin tractar i tornar a usar-se; que el vidre es pugui refer i tornar a ser una ampolla i que de les restes de menjar se’n pugui fer compost i usar-se com a adob per al camp. D’aquesta manera no consumirem nous recursos ni generarem muntanyes i muntanyes de brossa. És la millor solució per al medi ambient, però també per a la nostra butxaca.

Si no sabeu on va cada residu, entreu a www.vullreciclar.cat. Hi trobareu informació pràctica, fàcil i amena d’on hem de llençar cada residu. També permet resoldre dubtes i trobar consells de prevenció.

A més, en aquest enllaç (http://www.rtve.es/alacarta/videos/television/terra-verda—dels-abocadors-reciclatge/603736/) podeu veure un reportatge del programa Terra Verda de TVE on s’explica quin procés segueix cadascun dels residus que reciclem.

Deixa un comentari