Els residus que recuperem

Els catalans reciclem gairebé la meitat dels residus que generem cada dia. Paper, cartró, vidre, restes de menjar… cadascun al seu contenidor i amb un cicle vital diferent per tal que es puguin reaprofitar. És, en definitiva, recuperar els hàbits dels nostres avis i besavis, que ho aprofitaven tot i no llençaven gairebé res que els pogués ser útil. Aquest és el camí: que les restes de paper i cartró es puguin tractar i tornar a usar-se; que el vidre es pugui refer i tornar a ser una ampolla i que de les restes de menjar se’n pugui fer compost i usar-se com a adob per al camp. D’aquesta manera no consumirem nous recursos ni generarem muntanyes i muntanyes de brossa. És la millor solució per al medi ambient, però també per a la nostra butxaca.

Si no sabeu on va cada residu, entreu a www.vullreciclar.cat. Hi trobareu informació pràctica, fàcil i amena d’on hem de llençar cada residu. També permet resoldre dubtes i trobar consells de prevenció.

A més, en aquest enllaç (http://www.rtve.es/alacarta/videos/television/terra-verda—dels-abocadors-reciclatge/603736/) podeu veure un reportatge del programa Terra Verda de TVE on s’explica quin procés segueix cadascun dels residus que reciclem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s