Rio+20: Avui comença la Conferència

Aquest migdia -el matí al Brasil- comença oficialment la Conferència de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, coneguda popularment com a Rio+20.

Fins ara, les delegacions han fet molta feina per deixar enllestit un esborrany d’acord. No ha estat fàcil, ni tothom està content, però val a dir que s’ha produït un avanç.  En total, 116 paràgrafs de l’anomenat “’Esborrany Zero” han quedat aprovats en votació.

El president de  l’oficina pel procés preparatori de Rio+20,  John Ashe, havia instat el país hoste, el Brasil, a promoure consultes informals entre les delegacions fins al començament de la conferència. Aquesta tasca del govern de Brasil ha tingut com a resultat l’adopció d’un nou esborrany amb la intenció de trobar un punt d’equilibri entre les demandes dels països en desenvolupament i els més rics.  Malgrat tot, els EUA, Canadà, i el bloc format pel G77 i Xina, han posat diverses objeccions al document. Els punts més importants d’aquest text han estat recollits per la BBC.

Més informació sobre la Conferència a:

http://www.riomes20.cat

http://www.uncsd2012.org

Deixa un comentari