El paper dels governs regionals a Rio+20

La representació de la Generalitat que participarà a la Cimera de la Terra Rio+20, de les Nacions Unides, ja és a Rio de Janeiro, on governs de tot el món, organitzacions internacionals i la societat civil debatran sobre el rol crucial de l’economia verda en el context del desenvolupament sostenible i l’eradicació de la pobresa i el marc institucional per al desenvolupament sostenible.
Aquesta tarda, matí al Brasil, el conseller Lluís Recoder ha participat en l’obertura de l’assemblea general de la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible (nrg4SD), de la que Catalunya en forma part des del seu naixement, ara fa 10 anys.  La xarxa aplega una cinquantena dels anomenats “governs subnacionals” -en el llenguatge de les Nacions Unides- de 30 països diferents,  i 7 organitzacions de governs regionals. Els integrants d’aquesta xarxa coincideixen a entendre i reivindicar el paper de les regions en la definició i execució de les polítiques ambientals. A més, tenen la capacitat d’articular la col·laboració entre els agents econòmics i els agents socials compromesos.
És per això que, des de l’nrg4SD, els governs regionals reivindiquen el reconeixement de les Nacions Unides com a actors governamentals,  i poder-se integrar en els diferents processos de presa de decisions, accés a finançament i implementació i avaluació de polítiques.

Deixa un comentari