El reconeixement al compromís ambiental

Felicitats als guanyadors dels Premis Medi Ambient. Ahir es van lliurar aquests guardons que reconeixen la trajectòria de protecció i millora del medi ambient, la iniciativa de protecció del medi ambient i els projectes de recerca, innovació i desenvolupament. Juntament amb el Premi Medi Ambient també es van donar, per tercer any, els Premis Escoles Verdes, guardó que pretén impulsar el reconeixement públic a iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat en dues modalitats: la de trajectòria en el procés d’ambientalització integral del centre i la d’actuació singular directament vinculada a l’energia sostenible.

Els guanyadors d’aquest any van ser: Jordi Camins, per l’estudi de l’evolució del canvi climàtic als Pirineus i Montserrat Soliva, pels seus treballs pioners en compostatge, tots dos en la modalitat trajectòria; el professor de la UPC Jaume Puigagut, per l’estudi sobre la producció elèctrica de piles microbianes (modalitat projecte de recerca); i les emprese Damm i Som Energia, pel seu compromís amb l’estalvi i eficiència energètiques (modalitat iniciativa de protecció del medi ambient);

També es van fer dues mencions honorífiques: A l’empresa CATUAV, per utilitzar avions no tripulats pels treballs de seguiment, avaluació i control territorial, aconseguint reduccions d’energia i emissions de CO2 (projecte de recerca); i al Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, per Masies + Sostenibles, un projecte que aproxima i transfereix informació als hàbitats dispersos (iniciativa mediambiental).

I l’institut la Garrotxa d’Olot, l’escola Mestre Agustí Barberà d’Amposta, l’institut Badalona VII i l’institut Can Jofresa de Terrassa van rebre els Premis Escoles Verdes.

Tal i com va dir el conseller Recoder en la part final del seu discurs: “Amb la seva acció i el seu exemple els guardonats i les guardonades ens transmeten a tots un clar missatge d’optimisme i de confiança en el futur”.

Enhorabona!

En els següents vídeos podreu veure els premiats:

2 thoughts on “El reconeixement al compromís ambiental

Deixa un comentari