Nova norma ISO 14006 de gestió de l’ecodisseny

L’objectiu principal de la nova norma ISO 14006 és la reducció de l’impacte ambiental dels productes i serveis, per tal de dissenyar-los de manera que generin el mínim impacte ambiental durant tot el seu cicle de vida.

Precisament, un dels objectius del govern per superar la crisi econòmica és reorientar el model productiu perquè sigui més competitiu i sostenible i per això cal desenvolupar una economia verda en el que l’ecoinnovació i l’ecodisseny jugaran un paper molt important en els propers anys. Per aquest motiu, és important fer difusió d’aquesta norma i per això la setmana passada se’n va fer una jornada explicativa.

En una primera part, l’empresa de consultoria Qualinneo va explicar els elements de la norma ISO 14006 i, a continuació, l’entitat de certificació AENOR, va explicar la seva experiència amb aquesta norma des de la seva elaboració fins al procés de certificació.

A la segona part es van presentar 3 casos pràctics d’experiències en ecodisseny. Dos d’ells del sector del moble, Steelcase i Mobles 114, que van posar de manifest que el teixit productiu s’ha d’adaptar a un nou escenari futur en el que cal apostar l’eficiència en el consum d’energia i matèries primeres.

Finalment, i a través d’un cas pràctic del despatx d’arquitectura Bru-Lacomba-Setoain, es va exposar la importància de l’ecodisseny en el sector de la construcció. Cal destacar que mitjançant mesures passives d’eficiència energètica es poden assolir una reducció de costos importants durant la vida dels edificis.

La jornada va comptar amb la presència de la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran; del tècnic del Servei de Qualificació Ambiental, Enric Pueyo, i d’un centenar d’assistents en representació d’empreses, universitats i administracions públiques.

One thought on “Nova norma ISO 14006 de gestió de l’ecodisseny

Deixa un comentari