Major col·laboració entre el Servei Meteorològic de Catalunya i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Amb l’objectiu d’aconseguir la màxima coherència entre els pronòstics meteorològics elaborats pel SMC i el Servei Meteorològic dels mitjans de la CCMA, avui s’ha signat un nou conveni de col·laboració entre les dues institucions. Aquesta nova col·laboració s’ha de traduir en la utilització prioritària de les dades subministrades per les xarxes automàtica i manual (XEMA i XOM) de l’SMC a l’hora de donar informació o dades meteorològiques, potenciar la utilització i la difusió dels productes de teledetecció i de les sortides dels models numèrics gestionats des de l’SMC i difondre de forma activa els Avisos de Situació Meteorològica de Perill. Justament l’àmbit de la prevenció és un dels que el Conveni pretén consolidar, i per ajudar a fer-ho, l’SMC posa a disposició de la CCMA els seus professionals per complementar la informació en casos d’avisos de perill meteorològic elevat. Un altre dels canvis que introdueix aquest Conveni és en la cosignatura al final dels espais d’informació meteorològica de la CCMA, en la que es farà constar que la informació meteorològica ha estat coordinada amb l’SMC.

Deixa un comentari