Assumpta Farran: “El que llences a l’atmosfera no es veu, mentre que el que llences al riu o al terra, sí.”

La directora general de Qualitat Ambiental del departament de Territori i Sostenibilitat, Assumpta Farran, parla sobre la contaminació admetent d’entrada que ‘l’emissió zero no existeix, és impossible’, però que és difícil conscienciar a la societat ja que ‘el que llences a l’atmosfera no es veu, mentre que el que llences al riu o al terra sí’.

A l’atmosfera hi pots trobar ‘tres coses diferents: el que respires, el que perceps per l’oïda o la vista i el que reps sense respirar-ho ni sentir-ho, com ara les radiacions electromagnètiques.’ Sobre la incidència del transport i els vehicles en la contaminació, Farran explica les diferències amb altres ciutats europees com Londres i Berlín, útil a l’hora de plantejar mesures correctores, i destaca la importància que pot tenir la implementació del vehicle elèctric. Cal canviar molts hàbits ja que, ara per ara, ‘només sabem moure’ns amb petroli: hi ha molt poca mobilitat sustentada en l’electricitat, només la ferroviària, explica la directora.

Si vols conèixer Assumpta Farran i la seva opinió en determinats temes ambientals, voldràs llegir l’entrevista sencera! (Aprofita l’índex per anar als temes que més t’interessin)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s