Assumpta Farran: “El que llences a l’atmosfera no es veu, mentre que el que llences al riu o al terra, sí.”

La directora general de Qualitat Ambiental del departament de Territori i Sostenibilitat, Assumpta Farran, parla sobre la contaminació admetent d’entrada que ‘l’emissió zero no existeix, és impossible’, però que és difícil conscienciar a la societat ja que ‘el que llences a l’atmosfera no es veu, mentre que el que llences al riu o al terra sí’.

A l’atmosfera hi pots trobar ‘tres coses diferents: el que respires, el que perceps per l’oïda o la vista i el que reps sense respirar-ho ni sentir-ho, com ara les radiacions electromagnètiques.’ Sobre la incidència del transport i els vehicles en la contaminació, Farran explica les diferències amb altres ciutats europees com Londres i Berlín, útil a l’hora de plantejar mesures correctores, i destaca la importància que pot tenir la implementació del vehicle elèctric. Cal canviar molts hàbits ja que, ara per ara, ‘només sabem moure’ns amb petroli: hi ha molt poca mobilitat sustentada en l’electricitat, només la ferroviària, explica la directora.

Si vols conèixer Assumpta Farran i la seva opinió en determinats temes ambientals, voldràs llegir l’entrevista sencera! (Aprofita l’índex per anar als temes que més t’interessin)

Deixa un comentari