Eines de gestió ambiental i de consum energètic

La direcció general de Qualitat Ambiental va participar al saló SMART CITY EXPO, congrés que va tractar àrees temàtiques com l’energia i la sostenibilitat a les ciutats, la mobilitat i el transport, el mediambient i el reciclatge, així com les TIC, la recerca, i la planificació urbana.

En el marc de les sessions sobre Ciutats Sostenibles i Energia, la taula rodona “Millors pràctiques i nous reptes” va comptar amb la moderació de la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran. A la taula rodona es van debatre aspectes com les smart-grids i els comptadors intel·ligents, eines imprescindibles per a que els ciutadans puguin gestionar els consums energètics en funció dels preus reals horaris de l’electricitat i, per tant, es pugui aprofundir en la gestió de la demanda i en el no sobredimensionament dels sistemes de generació i transport de l’electricitat. Altres temes tractats van ser la generació distribuïda que permeti incorporar l’energia a xarxa generada pels propis edificis i l’aprofitament energètic del tractament dels residus urbans.

La direcció general també va tenir presència en el congrés mitjançant la col·laboració amb el Club EMAS, associació d’empreses registrades EMAS a Catalunya, amb un estand a l’exposició del Congrés així com presència en el propi estand del Departament de Territori i Sostenibilitat. L’objectiu principal de l’estand era donar a conèixer als visitants els sistemes de qualificació ambiental, tant pel que fa referència als sistemes de gestió ambiental com als d’ecoetiquetatge ecològic. La implantació d’aquestes eines voluntàries de gestió ambiental contribueix de manera significativa a la millora ambiental de les nostres ciutats, ja sigui per la implicació de les administracions públiques com de les empreses privades.

2 thoughts on “Eines de gestió ambiental i de consum energètic

  1. “Per poder gestionar, s’ha de poder mesurar”, des d’un habitatge, a unes oficines o una gran nau industrials. Fa temps vaig conèixer la gent de Dexma, innovació catalana, amb un software molt bó per veure visualment el consum energètic general o específic de cada endoll. Paga la pena donar-li un cop d’ull http://www.dexmatech.com/

Deixa un comentari