Les Entitats Culturals es reuneixen a Girona per parlar de gestió ambiental i responsabilitat social

La Directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran va assistir a la II jornada sobre Cultura i Medi Ambient, que es va celebrar el passat 27 de setembre al Museu d’Art de Girona, on les entitats culturals van exposar les seves experiències en gestió ambiental i responsabilitat social.

A la jornada hi ha participar el Museu d’Art de Girona, la Fundació Joan Miró, la Vil·la Museu Pau Casals, el museu de Montserrat, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Centre d’Arts Santa Mònica, així altres entitats culturals i els Departaments de Territori i Sostenibilitat i de Cultura.

De les experiències cal destacar que els equipaments culturals tenen encara un bon marge de millora ambiental i que es poden obtenir molt bons resultats d’estalvi energètic, de segregació i minimització de residus i en general en la reducció del consum de recursos naturals. Moltes d’aquestes entitats han implantat un sistema de gestió ambiental d’acord amb la norma ISO 14001 i el Reglament europeu de gestió i auditoria ambiental EMAS.

Durant la jornada es va destacar la importància que tenen aquestes entitats en la difusió dels valors ambientals i socials als ciutadans.

Deixa un comentari