Posant les bases per Rio+20

El conseller, Lluís Recoder, participa, en la seva qualitat de co-president del Nord, en l’Assemblea General de la xarxa mundial de referència en matèria ambiental i de desenvolupament sostenible, nrg4SD, que representa la veu dels governs d’àmbit subestatal a les cimeres internacionals.

Els governs reunits a Quebec han posat de manifest, amb la seva feina i els seus posicionaments, que des de l’àmbit subnacional s’està en una millor disposició d’aplicar l’agenda de les Nacions Unides en matèria econòmica, social i ambiental. Segons Lluís Recoder: “Les regions estan sent més innovadores i més agosarades en el lideratge de la transició cap a una economia verda i baixa en carboni que porti a un desenvolupament més sostenible dels diferents territoris del món”.

Recoder ha destacat que malgrat les diferències entre governs que s’han reunit a Quebec, “tots ells han manifestat un fort compromís en treballar conjuntament en un desenvolupament més sostenible que permeti sortir de la greu crisi en què ens trobem”.

Catalunya és una de les nacions fundadores d’aquesta xarxa, que l’any 2012 complirà 10 anys, coincidint amb un dels esdeveniments internacionals més rellevants que tindrà lloc l’any vinent: la Cimera sobre Desenvolupament Sostenible Rio+20, 20 anys després de la Cimera de la Terra que va posar les bases de la governança ambiental internacional. A Catalunya, la Cimera de Rio’92 va tenir una traducció especialment important a través del desenvolupament de les Agendes 21 locals, implementades a una gran quantitat de ciutats catalanes, moltes encara vigents i en aplicació.

3 thoughts on “Posant les bases per Rio+20

  1. M’agradaria explicar-los una de les altres injustícies de la nostra ciutat: Igualada és una ciutat molt mal comunicada amb la resta de Catalunya, fins i tot tenint la línia d’FGC ja que el “carrilet ” (un tren de via estreta, lent i que sembla un tren del segle XIX) triga 1: 38 minuts en arribar a Barcelona perquè para a totes i cada una de les estacions, sense comptar amb cap tren directe . Igualada, sembla una ciutat aïllada de la resta de Catalunya ja que és l’única capital de comarca de l’àrea metropolitana de Barcelona que no té Rodalies. Fins i tot hi ha pobles més petits que arriben a tenir dues o tres línies de Rodalies, en canvi aquí res de res. Una de les nostres pitjors connexions és amb Manresa. Ja que si hi volem anar hem de fer el trajecte amb el carrilet fins a Martorell- Enllaç, fer transbord i agafar l’R5 cap a Manresa, fent aquest trajecte és perd un munt de temps ja que a més a més t’has d’esperar 45 minuts fins que arriba l’R5. La meva solució al problema de Manresa és construir una nova línia de Rodalies que anés de Manresa fins a Igualada i després cap a Vilafranca on enllaçaria amb l’R4 i la línia orbital de Rodalies, passaria per San Salvador de Guardiola i a Òdena si s’escau. I després d’Igualada que fes una parada a San Quintí de Mediona i directe a Vilafranca. Seria una gran inversió que tindria molt de futur, ja que hi han molts usuaris que donarien servei a aquesta nova línia de Rodalies. LA MEVA PREGUNTA ÉS: HI HA ALGUNA PROPOSTA PER IGUALADA PER CREAR UNA NOVA LÍNIA DE RODALIES? Ja sabem que hi ha una proposta de l’eix transversal, però nosaltres volem millor comunicació amb Vilafranca, manresa i Barcelona. RESPONGIN-ME SISPLAU

Deixa un comentari