Creix el nombre de passatgers de transport públic en el que portem d’any

Continua la tendència creixent d’ús del transport públic. Les dades de viatges en transport públic dels mesos de gener a maig de 2011 mostren un increment del 2,4%, que representa 9,4 milions de viatges més que els cinc primers mesos de 2010.

Els dos motors que han reactivitat el creixement de la demanda de transport públic són el Metro amb quasi 7 milions de viatges més en aquests mesos i Rodalies amb un creixement percentual del 5%.

Cal destacar la demanda total del sistema en el mes de maig amb quasi 88 milions de viatges, xifra que no es portava des del mes d’octubre de l’any 2008. També en aquest mes de maig Rodalies ha superat els 10 milions de viatges.

La tendència creixent dels darrers mesos permet fer una previsió de 941,4 milions de viatges en transport públic durant l’any 2011, que suposarà un creixement de més de 19 milions de viatges, un 2,1% respecte la xifra de tancament de l’any 2010, superant el màxim de viatgers que s’havien transportat l’any 2007 i 2008 amb 934,8 milions.

La tendència de pèrdua de viatges es va trencar a l’abril de 2010 i a partir d’aquesta data s’observa una tendència de creixement continuat en la demanda dels darrers dotze mesos.

One thought on “Creix el nombre de passatgers de transport públic en el que portem d’any

  1. hola
    reconec que sense inversions els serveis publics dificilment milloraran. Hi han inversions de cost zero que millorarien el servei. De la mateixa manera que a l’agafar l’AVE ens demanen desconnectar el mobil, per aumentar el silenci, als usuaris de rodalies que ens passen 2 h al dia dins el CIVIA (aprox 1h cardedeu-bcn mes la tornada) agrairiem de molt bona gana la reducció dels 10 xiulets a cada estació advertint que es tanquen les portes . El curios del cas es que els xiulets els posen a dins els vagons, a mes de 4 metres de les portes. Algú ho enten !

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s