Catalunya s’implica en Carbon Expo, la principal fira mundial sobre el mercat del carboni

Carbon Expo és la principal fira i conferència mundial sobre el mercat de carboni que co-organitza el Banc Mundial, la International Emissions Trading Association (IETA) i, alternativament, Fira de Colònia i Fira de Barcelona, en funció de la seva ubicació. Una fira que fa palesa que mediambient i economia poden anar de la mà.

Ha esdevingut la plataforma global de les organitzacions que operen en el mercat del CO2 i una trobada anual de referència per accionistes, líders empresarials i polítics, organitzacions multilaterals, consultores, proveïdors de tecnologia i institucions financeres per conèixer, debatre i bescanviar bones pràctiques de reducció de carboni, noves tecnologies, operacions comercials en el comerç d’emissions, etc.

Atesa la seva importància i repercussió, per Barcelona i Catalunya suposa una bona oportunitat de projecció en el panorama internacional de la nova economia ambiental.

L’objectiu de la Generalitat en aquest esdeveniment és: consolidar Barcelona com a lloc de celebració; potenciar el sistema català de gestió del canvi climàtic –a partir del paper predominant de les regions-; i obrir possibilitats al sector econòmic català en l’economia verda. Per això el Departament està present a la fira amb un estand institucional que facilitarà la relació amb altres organismes i que disposa d’un espai per acollir organitzacions catalanes actives en el mercat de carboni i organitza una taula rodona sobre tecnologies verdes, amb el Climate Group en el marc dels side events.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha participat en la inauguració d’avui, però també es reunirà amb representants del Banc Mundial, IETA i el Climate Group. També visitarà els expositors catalans presents a la fira: SendeCO2, Smartcity i, al Pavelló Tecnològic, l’Ajuntament de Barcelona (Projecte Live i Volta), Bodegues Torres, Rieju i Spanair.

L’edició de 2011 s’enfoca al finançament i a la tecnologia per un creixement verd, i presenta com a novetat el Pavelló de Tecnologia (TECH Pavillion) que aplegarà empreses del sector del ciment, aviació, energia solar i eòlica o automoció.

Deixa un comentari