Un helicòpter sense tripulació per ajudar en la recerca i el rescat de persones

L’Institut de Geomàtica ha aconseguit fer volar un vehicle aeri no tripulat equipat amb una càmera tèrmica per detectar persones que s’hagin perdut en llocs de difícil accés per als equips de recerca i rescat (SAR). L’ús d’aquest vehicle minimitza certs problemes o restriccions a les missions SAR actuals: la dificultat operativa de les missions nocturnes o el risc humà en els equips de rescat aeri.

El prototip està format per un helicòpter no tripulat d’uns 75 kg, propietat de l”Asociación de la Industria Navarra’, equipat amb una càmera de vídeo tèrmica que detecta contrastos de temperatura. Com a suport de l’equip aeri hi ha una estació terrestre on es fa el seguiment de la missió completa, i que enllaça amb els equips tradicionals de missions de recerca i rescat. Aquest projecte, el finança la Comissió Europea sota el 7è Programa marc de recerca i desenvolupament. Per saber més detalls i llegir més notícies d’innovació vés al Butlletí.

Deixa un comentari