Construmat 2011:Nous materials a partir dels residus de la construcció

La rehabilitació, la reparació o l’enderroc d’edificis i infraestructures, el moviment de terres i la pròpia activitat constructiva dóna lloc a quantitats significatives de productes de rebuig que cal gestionar adequadament a fi d’evitar-ne l’impacte ambiental i visual.

Les plantes de reciclatge especialitzades

En els darrers anys s’ha treballat àmpliament en el sector per tal d’ordenar la gestió dels residus de la construcció i alhora promoure una veritable recuperació dels seus materials a través del reciclatge

Fruit d’això, avui ja es disposa de plantes de reciclatge especialitzades que treballen en aquest sector, fabricant una àmplia gamma d’àrids reciclats d’origen petri, ceràmic, formigó i terres, classificats segons granulometries aptes per a un ampli ús en la construcció i l’obra civil i pública.

Reincorporar aquests residus, que d’una altra manera es destinarien a l’abandonament, permet no només evitar el malbaratament dels recursos naturals sinó retornar els residus de la construcció al cicle productiu de la construcció.

El reciclatge de residus a Catalunya

Per aquesta via a Catalunya actualment gairebé el 44% dels residus de la construcció s’han destinat al reciclatge, i de cara al 2012 s’ha previst assolir el 50% de reciclatge d’aquests residus.

La implantació d’aquesta cultura de sostenibilitat en la gestió dels residus de la construcció s’ha fet gràcies a l’estreta col•laboració entre el sector públic i el privat i ha comptat amb la participació activa dels agents locals, que s’han implicat en un projecte comú de desenvolupament sostenible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s