Promocionant el vehicle elèctric a Brussel·les

La promoció del vehicle elèctric i la generalització del seu ús és un objectiu prioritari tant per la disminució d’emissions i la seva repercussió en la salut pública i la qualitat de vida, com pel vector energètic i el desenvolupament industrial.

El vehicle elèctric no genera emissions directes a l’atmosfera, la qual cosa és molt important per a la millora de la salut pública, especialment a les grans aglomeracions urbanes.

La substitució dels derivats del petroli en l’automoció i l’actual diversificació del mix energètic productor d’electricitat permeten reduir la dependència en el desenvolupament i evitar els efectes de l’alta volatilitat dels preus del petroli. Sobretot quan els científics apunten que en el futur el petroli i els seus derivats tendiran a escassejar i a incrementar el cost en la seva extracció i refinat.

El govern de Catalunya i l’aliança Nissan – Renault ja han signat un conveni per al desenvolupament de punts de càrrega elèctrica, imprescindibles si volem afavorir l’ús del vehicle elèctric. Però no ens podem quedar aquí.

A nivell industrial, la planta de Nissan a Catalunya compta amb els treballadors, la tecnologia i la capacitat suficient per seguir augmentant la producció de vehicles elèctrics. Tenint en compte les dificultats que ha passat la indústria de l’automòvil en els darrers anys, valorem doblement l’aposta que l’aliança Nissan – Renault està fent per Catalunya. Una aposta que es tradueix no només en la simple fabricació d’un model, sinó en una voluntat de transformació econòmica i social de primer ordre. I en aquest punt, la construcció del Corredor del Mediterrani donaria a la nostra indústria automobilística una gran oportunitat per millorar la seva capacitat exportadora.

Hem d’implantar el cotxe elèctric a Catalunya. Hem de mirar de ser pioners a Europa. I hem d’aprofitar aquesta avantatge per convertir-nos en referència.

Lluís Recoder

conseller

Deixa un comentari