Prediccions meteorològiques en temps real i a través de les xarxes socials

Coincidint amb el Dia Meteorològic Mundial, es posa en marxa meteocat.tv, un canal d’informació a la pàgina web del Servei Meteoròlogic de Catalunya (SMC) a través del qual s’oferiran prediccions meteorològiques i seguiment de fenòmens meteorològics en temps real. Aquestes informacions estaran elaborades pels tècnics de l’Equip de Predicció i Vigilància de l’SMC.

Així, es farà una predicció diària i, en certes Situacions Meteorològiques de Risc, es difondrà pel mateix canal informació relacionada amb els avisos emesos pel Servei Meteorològic de Catalunya.

Aquesta informació estarà actualitzada gràcies a la informació que es rep diàriament dels equipaments de la XEMEC (Xarxa d’Equipaments Meteorològics de la Generalitat de Catalunya). La XEMEC està composada per una xarxa de més de 160 estacions meteorològiques automàtiques, 4 radars meteorològics, una xarxa de detecció de descàrregues elèctriques, un equip de radiosondatge, 4 boies oceanogràfiques i 3 meteorològiques.

Prediccions via Twitter i per comarques

També, a partir d’avui, l’SMC inicia la seva activitat a les xarxes socials, amb l’objectiu de fomentar un nou espai de relació amb la ciutadania. Gràcies a Facebook (facebook.com/meteocat) i Twitter, la ciutadania pot rebre informació i fer comentaris i aportacions sobre qualsevol informació relacionada amb la meteorologia aportant informació de valor per a tota la comunitat.

D’altra banda, la pàgina de Twitter del Servei Meteorològic de Catalunya, twitter.com/meteocat, és una eina molt útil per conèixer la realitat més immediata en poques paraules, que facilita la comunicació d’allò que està passant. A més, per fer més properes les prediccions del temps, s’han creat 41 perfils en què, diàriament, s’ofereix, per comarques, la predicció per als dos propers dies. Així, la persona usuària pot seguir el que més li interessi.

El Servei Meteorològic de Catalunya també disposa d’un canal propi a Youtube youtube.com/meteocattv on, a més de les prediccions diàries, es pot trobar material audiovisual sobre fenòmens meteorològics i material divulgatiu.

Nota de premsa

Deixa un comentari