Els embassaments de les conques internes catalanes guanyen prop de 25 hm3 d’aigua amb l’episodi de pluges de dissabte

Després d’un hivern sense pluges destacables a capçalera, els embassaments de les conques internes han registrat un increment de les seves reserves arran de les pluges de dissabte passat, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Avui, els embassaments de les conques internes estan al 84,1% de la seva capacitat (584 hectòmetres cúbics), tenint en compte que divendres –abans de l’inici de l’episodi de pluges– els embassaments estaven al 80,5% (559,2 hm3).

Pel que fa als embassaments del sistema Ter-Llobregat, aquests han passat del 82,7% (506 hm3) al 85,3% (522,4 hm3).

Les conques més beneficiades per les precipitacions han estat la del Ter i, sobretot, la de la Muga. En referència a aquesta última, l’embassament de Boadella ha passat d’estar al 58% (35,4 hm3) al 69,3% (42,4 hm3).

L’Aigua en Temps Real, una eina per seguir les pluges

Des de fa aproximadament un any, es disposa d’un aplicatiu: l’Aigua en Temps Real, que permet veure l’evolució de les pluges i la seva repercussió en els rius del nostre país. Aquesta eina, desenvolupada de manera conjunta per l’Agència Catalana de l’Aigua i el Sevei Meteorològic de Catalunya, va ser utilitzada per més de 500 persones durant la jornada de dissabte.

Nota de premsa

Deixa un comentari