Es restableix el trànsit al tram de la carretera de Collblanc afectat per les obres de la nova estació de l’L5 d’Ernest Lluch

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha reobert al trànsit el tram de la carretera de Collblanc afectat per les obres de construcció de la nova estació de l’L5 d’Ernest Lluch, un cop finalitzades les obres d’estructura que obligaven a ocupar la calçada entre el carrer de Josep Sunyol i Garriga i el carrer de Cardenal Reig. Així, els vehicles tornaran a disposar dels dos carrils per sentit en aquest tram i ja no s’hauran de desviar. Les obres d’urbanització en aquest sector, que compten amb un pressupost de 3 MEUR, es completaran durant l’estiu.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha reobert al trànsit el tram de la carretera de Collblanc afectat per obres de construcció de la nova estació de l’L5 d’Ernest Lluch, entre el carrer Josep Sunyol i Garriga i el carrer de Cardenal Reig. Així, ja han finalitzat les obres a cel obert per a la construcció de l’estructura d’aquesta estació, que obligaven a ocupar la calçada. D’aquesta manera, la resta de treballs pendents, d’arquitectura i el condicionament dels interiors de l’estació no afectaran ja la circulació de vehicles.

Així, els vehicles disposen ara de dos carrils per sentit de la marxa en aquest tram. També s’ha restituït la parada d’autobús situada a la carretera de Collblanc, a l’altura del carrer de Cardenal Reig. A més, s’ha posat en servei el tram de vorera del costat muntanya, que ha passat a tenir 5 metres d’amplada. Finalment, s’ha reobert l’accés a la benzinera ubicada en l’àmbit d’aquestes obres.

Les obres d’urbanització de la superfície, que han permès reobrir la carretera, continuaran durant els propers mesos, per tal de completar el condicionament de l’àmbit afectat per l’actuació. Així, es construirà la vorera del costat mar, així com l’enllaç viari entre una rotonda de Pubilla Cases i la carretera de Collblanc. Es preveu finalitzar les obres d’urbanització durant aquest estiu, amb una inversió de prop de 3 MEUR.

La nova estació de l’L5

La nova estació d’Ernest Lluch, que es construeix entre Pubilla Cases i Collblanc, se situa en el límit dels termes municipals de l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona, entre el carrer Josep Sunyol i Garriga i el camí de la Torre Melina. Disposarà de dos vestíbuls adaptats a persones amb mobilitat reduïda independents, un dels quals donarà accés també al Trambaix. El projecte d’infraestructura compta amb un pressupost de més de 50 MEUR.

Deixa un comentari