Forta baixada de la temperatura a partir de diumenge

A partir de diumenge es preveu una forta baixada de la temperatura que donarà lloc a una setmana de ple hivern.

El reforçament de les altes pressions al nord d’Europa, juntament amb l’entrada de vent del nord i nord-est, afavorirà l’arribada d’una massa d’aire fred a Catalunya que donarà lloc a una progressiva davallada tèrmica a partir de diumenge.

Les baixes temperatures es mantindran tota la setmana tot i que, a causa de la disminució de la força del vent, tocaran fons entre dimarts i dimecres quan hi haurà glaçades fortes al Pirineu, moderades a l’interior i, de manera puntual, febles al litoral.

La temperatura baixarà notablement en 3 dies, i la davallada serà d’entre 2 i 5 graus al litoral, d’entre 3 i 8 graus a l’interior i d’entre 5 i 10 graus al Pirineu.

A banda, es preveu el pas d’una pertorbació entre diumenge i dilluns que produirà nevades al Pirineu, especialment al vessant nord on acabarà nevant a totes les cotes, i alguns ruixats a la meitat est, que localment podrien ser en forma de tempesta acompanyada de calamarsa o calabruix.

La predicció a mitjà termini indica que a finals de la setmana vinent la temperatura es tornarà a recuperar progressivament.

Més informació a www.meteo.cat

Nota de premsa

One thought on “Forta baixada de la temperatura a partir de diumenge

Deixa un comentari