Lliurament d’habitatges de lloguer per a gent gran i joves a Barberà del Vallès

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, han lliurat avui uns pisos amb protecció oficial de lloguer situats a la ronda de Santa Maria, 211, al sector del Parc Europa de Barberà del Vallès (Vallès Occidental). Han assistit també a l’acte el delegat territorial del Govern de la Generalitat, Salvador Jorba, el director de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), Josep Anton Grau, i la tinenta d’alcaldia i regidora d’Habitatge de Barberà del Vallès, Cristina Conde.

L’Incasòl ha construït els pisos i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya els administrarà. Els habitatges disposen d’un dormitori, una superfície mitjana de 38 m2 i una plaça d’aparcament vinculada. La promoció té 81 habitatges: 31 s’han destinat al col·lectiu de gent gran, 44 a joves i 6 a persones amb mobilitat reduïda o disminució psíquica o física. Tres pisos estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Del total d’habitatges, se n’han adjudicat 68 i la resta s’assignaran més endavant. La renda mensual mitjana amb el preu de l’aparcament inclòs és de 300 euros més 16 euros en concepte de despeses comunitàries.

Les instal·lacions de l’edifici s’han dissenyat amb criteris de sostenibilitat, innovació i estalvi energètic, i preveuen la reutilització d’aigües grises, la recollida neumàtica d’escombraries i l’aprofitament de l’energia solar per produir aigua calenta sanitària. Els arquitectes Ignasi Rius i Natàlia Bellés s’han encarregat de l’obra, que ha comptat amb un pressupost de 6,1 milions d’euros.

Primera pedra dels pisos per a estudiants al Campus del Baix Llobregat de la UPC

Abans del lliurament de Barberà, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha assistit a l’acte de col·locació de la primera pedra dels allotjaments per a estudiants del Campus del Baix Llobregat que la Universitat Politècnica de Catalunya farà a Castelldefels. L’empresa Residencias de Estudiantes, SA (RESA), gestionarà la construcció de 160 pisos que tindran una capacitat per a 187 persones.

Deixa un comentari