El conseller Recoder anuncia la creació de la Taula Estratègica d’impuls de l’aeroport de Lleida-Alguaire

  • Les institucions del territori participaran en la redacció del pla de negocis que concretarà les accions comercials i en infraestructura a desenvolupar en un futur
  • L’aeroport de Lleida-Alguaire tanca el primer any de funcionament amb 61.769 passatgers

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat avui la creació d’una Taula Estratègica per a l’impuls de l’aeroport de Lleida – Alguaire. Aquesta taula, formada per representants de les institucions polítiques i econòmiques de Lleida, serà l’encarregada de redactar un pla de negocis que concretarà les accions comercials i en infraestructura amb l’objectiu de fer créixer l’activitat a les instal·lacions.

61.769 passatgers en el primer any

Des de la posada en funcionament el 5 de febrer de 2010, l’aeroport de Lleida – Alguaire ha acollit 61.769 passatgers, 57.236 corresponen a aviació comercial i 4.533 a la general. Respecte a l’aviació comercial, 16.564 viatgers han triat la ruta de Mallorca amb la companyia Vueling; 14.309 persones han volat a Frankfurt – Hahn amb Ryanair, i 14.114 a Milà, que també opera Ryanair.

L’aeroport de Lleida-Alguaire va començar a operar amb dues rutes comercials de la companyia Vueling: París i Palma de Mallorca. Posteriorment, el mes d’abril, es van afegir dues noves destinacions de l’aerolínia Ryanair, Frankfurt i Milà.

Alguaire, a l’estiu i a l’hivern

Durant els mesos d’estiu, la companyia Air Nostrum es va afegir a l’aeroport de Lleida-Alguaire amb vols a Eivissa i Menorca. El mes de major activitat va ser l’agost amb un trànsit de 8.953 viatgers, seguit del mes de juliol amb 6.344 passatgers.

A banda dels vols regulars, durant la temporada d’hivern l’aeroport apropa les destinacions vinculades al turisme de neu i muntanya dels Pirineus. Ofereix tres rutes estatals i tres destinacions europees.

Des de fa quatre mesos, la companyia Vueling va posar en funcionament el vol Lleida-Barcelona. L’objectiu, era facilitar les connexions amb altres destinacions nacionals i internacionals que oferia la companyia des de l’aeroport de Barcelona – El Prat. L’ocupació mitjana d’aquest vol ha estat al voltant del 5% per aquest motiu aquesta connexió quedarà cancel•lada a partir del 4 de març de 2011.

Actualment, doncs, hi ha sis destinacions funcionant amb un total de 22 vols setmanals. La companyia Pyrenair opera des del 23 de gener noves rutes des de Madrid i Vigo. El proper 26 de febrer, s’afegirà una setena destinació, a Lisboa, que operarà fins al 20 de març. Pyrenair ofereix els seus vols amb trasllats directes a les estacions d’esquí del Pirineu català -Val d’Aran, Vall de Boí i Andorra.

En el seu primer any, l’aeroport de Lleida-Alguaire ha funcionat amb normalitat. Tant l’arribada com la sortida dels avions comercials s’ha realitzat amb el 92% de puntualitat.
Només s’han hagut de cancel•lar dotze vols, set dels quals a conseqüència del núvol del volcà islandès Eyjafjalla i un per la vaga de controladors. Els quatre restants es van cancel•lar per raons climatològiques.

Noves oportunitats per a l’aeroport

En els propers dies es constituirà la Taula Estratègica per a l’impuls de l’aeroport de Lleida-Alguaire amb l’objectiu de:

a) Avançar en el posicionament estratègic de la infraestructura.
b) Redactar un pla de negoci amb accions comercials concretes conjuntament amb el Govern de la Generalitat,
c) Actuar com a òrgan estable de promoció de l’aeroport i de consulta i debat entre les institucions integrants,
d) Organitzar, promoure i donar suport a les iniciatives vinculades amb el desenvolupament de l’aeroport i en concret les relatives a vertebració econòmica del territori i al foment de l’activitat econòmica
e) Qualsevol altra funció que les institucions integrants li puguin encomanar.

La Taula i el Govern treballaran, entre altres, en els següents aspectes:

  • L’entrada de noves companyies comercials que operin des de l’aeroport més enllà de les ubicades ja a Catalunya.
  • L’aliança amb diferents sectors per tal de fomentar l’aeroport d’Alguaire per a la càrrega aèria, manteniment d’avions, logística i altres alternatives de negoci que puguin aparèixer a l’entorn del mateix aeroport.
  • Potenciar projectes de formació.
  • Fomentar l’aviació general (aviació privada, de negocis i turística, esportiva, treballs aeris, inspecció i emergències)
  • Concessió de l’aeroport a un gestor aeroportuari.
  • Donar una solució a les necessitats dels nous operadors turístics previstos pel proper hivern.

Aquesta Taula estarà coordinada pel delegat del govern a Lleida, Ramón Farré, i tindrà representació de les institucions polítiques i econòmiques de les Terres de Ponent. En aquest sentit, formaran part de la Taula, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert; el president del Consell Comarcal del Segrià, Ricard Pons; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; l’alcalde d’Alguaire, Antoni Perea, l’alcalde de Torrefarrera, Alexandre Mir i el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó.

Deixa un comentari