El conseller Recoder, nou president de la Xarxa Europea d’Autoritats Locals i Regionals per a l’Aplicació del Conveni del Paisatge

La Xarxa Europea d’Autoritats Locals i Regionals per a l’Aplicació del Conveni Europeu del Paisatge (RECEP) ha nomenat avui el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, com a president per als propers quatre anys. La Xarxa és una organització formada per ens públics locals i regionals d’Europa per tal d’afavorir l’aplicació del Conveni Europeu del Paisatge a aquestes escales de decisió.

El Conveni Europeu del Paisatge es va signar a Florència l’any 2000, amb la voluntat d’impulsar la protecció, planificació i gestió dels paisatges europeus, tant els naturals com els urbans. El Conveni compromet els seus signants, entre ells, la Generalitat de la Catalunya, a prendre mesures en aquest sentit, i a integrar la planificació paisatgísica en la planificació territorial, les polítiques socials, l’educació i la sensibilització ciutadana.

En la cinquena reunió de l’Assamblea General de la RECEP-ENELC, que ha tingut lloc avui a Estrasburg, s’ha nomenat el conseller de TES, Lluís Recoder, nou president per als propers quatre anys. Així mateix, s’han nomenat com a vicepresidents Alfonso Sanz (País Basc), Ana Marzon (Toscana – Itàlia) i Tomas Olsson (Vastra Gotland – Suècia).

Per tal d’apropar la presa de decisions relatives a la protecció, la gestió i l’ordenació del paisatge a les administracions i als ciutadans, un total de vint ens locals i regionals europeus van constituir, el mes de maig de 2006, la Xarxa Europea d’Autoritats Locals i Regionals per a l’Aplicació del Conveni Europeu del Paisatge (RECEP-ENELC).

Aquesta xarxa fomenta l’intercanvi d’experiències i coneixements entre els seus membres en matèria de paisatge, de manera que puguin cooperar sota el paraigua d’una estructura internacional, tot establint contactes amb organismes no governamentals, universitats i centres de recerca. A més, la xarxa participa en els comitès d’experts del Consell d’Europa encarregats de controlar la implementació de l’esmentat Conveni.

Nota de premsa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s